Ook België gaat een statement maken tegen Qatar

26 maart 2021, 18:58

De weerstand tegen het WK in Qatar neemt verder toe. Na Duitsland en Noorwegen zal ook Oranje zaterdag met een statement komen tegen de organisater van het WK van volgend jaar. Ook België is achter de schermen met iets bezig, zo heeft Roberto Martinez vrijdag kenbaar gemaakt op de persconferentie.

Wanneer de Belgen iets gaan doen, gaf de Spaanse bondscoach nog niet aan. "We komen met een statement wanneer alles duidelijk is", zei hij volgens Sporza op zijn perspraatje. "We plannen een actie en namen de afgelopen maanden de tijd om informatie te verzamelen over de situatie daar. We bekijken het intern. De spelers hebben er een duidelijk standpunt over, maar we willen met een statement naar buiten komen waar we vol in geloven."

Wat Martinez tevens aangaf, is dat de Belgen momenteel niet denken aan een boycot. "Dat is niet de juiste oplossing", zei de Spanjaard. "Dan keer je het probleem de rug toe. De voetbalwereld kan wel een signaal de wereld insturen om bewustzijn te creëren. We moeten het WK ook gebruiken om, wanneer alle ogen gericht zijn op Qatar, de situatie er te veranderen."

België speelt zaterdagavond in de WK-kwalificatie tegen Tsjechië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen