Verrassend: De Leeuw verruilt FC Emmen voor FC Groningen

26 maart 2021, 16:09   Bijgewerkt: 26 maart 2021, 16:28

Na vijf jaar gaat Michael de Leeuw komende zomer terugkeren bij FC Groningen. De ervaren spits speelde tussen 2012 en 2016 liefst 137 wedstrijden voor de club uit zijn huidige woonplaats. Na dit seizoen komt hij op transfervrije basis over van FC Emmen. Hij tekent voor één seizoen, met de optie op een extra jaar.

De 34-jarige routinier is dit seizoen een belangrijke schakel bij Emmen, waarvoor hij dit seizoen al negen keer scoorde. Dat aantal produceerde hij vorig seizoen eveneens voor Emmen in de Eredivisie. De Leeuw beschikte over een aflopend contract en zal na dit seizoen dus transfervrij overstappen naar Groningen.

De voormalig spits van SC Veendam en Chicago Fire wordt met open armen ontvangen in Groningen. "Michael toont al zijn hele carrière aan dat hij een heel belangrijk onderdeel in het voetbal goed beheerst: het maken van doelpunten. Hij heeft de gave op het juiste moment op de juiste plaats te staan en belangrijk te zijn met zijn goals. Buiten zijn doelpunten was Michael een publiekslieveling bij FC Groningen omdat hij ontzettend veel energie in zijn spel stopt", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

"Dit doet hij nog steeds en dat slaat aan bij onze strijdwijze en wat onze supporters van spelers verwachten. Daarnaast is hij een prettig persoon, die in de kleedkamer wel durft te zeggen waarop het staat. Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn ervaring in onze jonge spelersgroep een vooraanstaande rol kan spelen in de groei van spelers individueel én het totale team. Wij denken dus dat Michael op meerdere vlakken uitstekend bij de club past. We zijn blij dat we hem hebben weten te bewegen terug te keren bij FC Groningen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen