Van de Looi kent belangen: "In ieder geval niet verliezen"

26 maart 2021, 15:56

Door het gelijkspel tegen Jong Roemenië staat de druk er zaterdag tegen Jong Duitsland meteen vol op bij Jong Oranje. De ploeg van Erwin van de Looi heeft drie punten nodig, maar weet dat de Duitsers een pittige kluif zullen worden. De coach leeft desondanks met vertrouwen toe naar de ontmoeting.

Jong Duitsland won woensdag overtuigend van Jong Hongarije en staat bovenaan in de poule. Bij een nederlaag tegen de Duitsers zou de situatie van Jong Oranje zeer zorgelijk worden, weet Van de Looi. De coach probeert desondanks de rust te bewaren. "We gaan gewoon voor de winst. Als je naar de stand kijkt, weet je dat je in ieder geval niet moet verliezen. Dan is het nog niet afgelopen, maar heb je het waarschijnlijk niet meer in eigen hand. Wil je dat wel, dan moet je minimaal gelijkspelen", zei hij vrijdag volgens Voetbal International op de persconferentie.

Van de Looi gaf tevens aan dat Cody Gakpo en Sven Botman waarschijnlijk fit genoeg zijn om te starten. Of dat ook zal gebeuren, wilde de coach nog niet prijsgeven. Van de Looi heeft meegekregen dat er midweeks veel kritiek was op middenvelder Ludovit Reis, die de hele wedstrijd meedeed tegen de Roemenen.

Voornamelijk Ibrahim Afellay was kritisch in zijn analyse bij de NOS. "Iedereen mag een mening hebben. Daar is niks mis mee, dat is alleen maar mooi. Aan de andere kant denk ik dat Ibrahim hem beoordeelt op de afgelopen wedstrijd tegen Roemenië. Ik denk niet dat hij hem verder veel heeft zien spelen, ook niet in de afgelopen twee jaar, in de rol waarin hij heeft gespeeld bij Jong Oranje. Dus dat is prima, op basis van die wedstrijd tegen Roemenië was er ook best wat op aan te merken. Maar hij heeft volgens mij in de afgelopen twee jaar prima gespeeld voor ons. Op basis van één wedstrijd zullen wel meer jongens kritiek hebben gekregen. Dat is ook logisch als je onder je niveau speelt", stelt Van de Looi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen