'Heerenveen en Darmstadt melden zich in Den Haag voor revelatie'

'Heerenveen en Darmstadt melden zich in Den Haag voor revelatie'

26 maart 2021 – SC Heerenveen heeft Milan van Ewijk in het vizier als versterking voor komend seizoen. De twintigjarige rechtsback moet in Friesland de vervanger worden van Sherel Floranus, die na dit seizoen vertrekt. Van Ewijk heeft zich eveneens in de kijker gespeeld van andere clubs.

Dat dankt de voormalig rechtsback van Excelsior Maassluis aan zijn uitstekende seizoen in de achterhoede bij ADO Den Haag, waar hij zich vrijwel wekelijks aan de malaise onttrekt. Het contract van Van Ewijk loopt tot de zomer van 2022, maar een transfer lijkt aanstaande. ADO Den Haag stevent als hekkensluiter namelijk hard af op degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Heerenveen heeft concurrentie uit Duitsland, waar 2. Bundesliga-club SV Darmstadt ook op zijn handtekening aast. Fortuna Sittard en FC Twente houden de situatie rond de snelle rechtsachter nauwlettend in de gaten, net als clubs als Schalke 04, Celtic en KAA Gent.

In gesprek met Voetbal International weigerde het Haagse lichtpuntje te praten over zijn toekomst. "Ik moet er nu niet mee bezig zijn, zeker niet gezien de sportieve situatie bij ons nu. Mijn focus ligt op ADO Den Haag, het is iets voor na het seizoen. Ik ga eerder ook echt niets beslissen, ik kan het er nu gewoon niet bij hebben. Dat moet ik mezelf en ADO niet aandoen."

gerelateerd