Gakpo en Botman klaar voor basisplek bij Jong Oranje

26 maart 2021, 14:53

Erwin van de Looi lijkt in het cruciale duel met Jong Duitsland een beroep te kunnen doen op twee sterkhouders. Bondscoach Van de Looi bevestigde op de persconferentie dat verdediger Sven Botman en aanvaller Cody Gakpo de volledige groepstraining hebben meegedaan en klaar zijn voor een basisplaats bij Jong Oranje.

Het jeugdelftal van Nederland begon afgelopen woensdag teleurstellend aan het Europees kampioenschap onder 21, door met 1-1 gelijk te spelen tegen Jong Roemenië. Sterkhouder achterin Botman moest het duel aan zich voorbij laten gaan wegens bij Lille opgelopen spierklachten. In de achterhoede werd hij vervangen door PSV'er Jordan Teze.

Ook Gakpo lijkt klaar voor een basisplaats, maar dan zal Van de Looi een van zijn buitenspelers moeten slachtofferen. Afgelopen woensdag speelden Justin Kluivert en Noa Lang op de flanken, terwijl Myron Boadu de spitspositie bekleedde. Lang verschuiven naar de nummer-tienpositie is eveneens een optie. Dat zou ten koste gaan van Dani de Wit. Over de speelkansen van Gakpo bleef Van de Looi vaag. "Het zou best logisch zijn om hem op te stellen, want we hebben hem niet voor niets meegenomen. Maar als hij speelt, moet er iemand af. Dat is altijd een lastige keuze."

Jong Oranje heeft een overwinning nodig in strijd tegen vroegtijdige uitschakeling. Jong Duitsland is gezien de stand in de groep favoriet: de Duitsers begonnen met een klinkende 0-3 overwinning op Jong Hongarije. Bij de oosterburen lijkt de zestienjarige Youssoufa Moukoko klaar voor een basisplaats. Het fenomeen van Borussia Dortmund was al driemaal trefzeker in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen