De Ligt sprak met Van Dijk over EK-deelname

26 maart 2021, 13:47

Matthijs de Ligt heeft donderdag een videogesprek gehad met de spelersraad van Oranje, waar ook de geblesseerde captain Virgil van Dijk bij zit. De verdediger van Liverpool scheurde dit seizoen zijn kruisband en is bezig aan een race tegen de klok om het Europees kampioenschap te halen. De Ligt wil geen druk leggen op zijn defensiekompaan.

"Hij maakte een frisse indruk, lekker vrij in zijn hoofd", aldus De Ligt op de persconferentie in aanloop naar Letland-thuis. "Ik weet niet hoe hij er fysiek opstaat, hij wil ook niet te veel druk op zichzelf leggen. Hij bekijkt het dag op dag en bepaalt op het moment dat het EK begint hoe hij ervoor staat. Het is belangrijk om rust in je hoofd te hebben en niet de druk van ons als team of land te voelen."

De Ligt zal in de zomer bij absentie van Van Dijk het centrum vormen met Daley Blind of Stefan de Vrij. "Het is niet aan mij om een voorkeur uit te spreken, dat bepaalt de bondscoach. Ik denk dat Daley aan de bal een van de beste spelers is met wie ik heb samengespeeld, terwijl Stefan verdedigend en fysiek wat sterker is. Met ook nog Nathan Aké zijn er genoeg opties. Maar ik weet natuurlijk niet of ik zelf speel", sloot De Ligt af met een glimlach.

De Ligt speelt komende zaterdag zijn 25ste interland namens het Nederlands elftal. "Dat is een mooi aantal, maar ik wil er nog veel meer spelen." Met zijn 21 jaar is De Ligt hard op weg naar het all-time record van Wesley Sneijder. Hij schopte het uiteindelijk tot 134 interlands in dienst van Oranje.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen