Nederland
1 – 0
Oostenrijk

De Boer houdt vertrouwen in Krul en eist beter Oranje

De Boer houdt vertrouwen in Krul en eist beter Oranje

26 maart 2021 – Frank de Boer hoopt dit weekend een beter Oranje te zien dan afgelopen week. Tegen Turkije blameerde zijn ploeg zich door met 4-2 te verliezen. Het Nederlands elftal neemt het komende zaterdag op tegen Letland, het tweede duel dat in het teken staat van kwalificatie voor het wereldkampioenschap 2022 in Qatar.

De Boer lijkt niet van plan te wisselen tussen de palen. Afgelopen woensdag verdedigde Tim Krul het doel. De keeper van Norwich City zal niet worden geslachtofferd na de blamage. "Ik denk dat afgelopen woensdag duidelijk is geworden dat Tim onze eerste doelman is nu Jasper Cillessen ontbreekt", aldus de coach op de voorbereidende personferentie. "We hebben veel vertrouwen in Jasper, helaas kan hij nu niet op doel staan. Nu is het aan Tim om zich te laten zien. Ook Maarten Stekelenburg doet het fantastisch. Hij voert de druk goed op."

Veel gevolgen zal de nederlaag tegen Turkije zaterdag sowieso niet hebben. "We willen een beter Nederlands elftal zien", aldus De Boer. Daar ga ik wel vanuit." 

Tegen de Letten zal Oranje ook het doelsaldo in het achterhoofd houden. In 2018 greep het Nederlands elftal naast WK-kwalificatie nadat Zweden een beter doelsaldo had. "Wij willen altijd veel goals maken en niet in die situatie komen", aldus De Boer. "Als we er drie hebben gemaakt maar we kunnen er zes inschieten, moeten we altijd voor zes gaan. Dat bonuspunt moet je altijd proberen te pakken."

gerelateerd