De Ligt bevestigt statement Oranje en wil nog niet denken aan EK

De Ligt bevestigt statement Oranje en wil nog niet denken aan EK

26 maart 2021 – Matthijs de Ligt Het Nederlands elftal aast zaterdag op revanche als Letland op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. De 21-jarige centrumverdediger was afgelopen woensdag basisspeler toen Turkije met 4-2 te sterk was. Volgens De Ligt heeft het geen zin om te lang te blijven hangen in de mentale tik.

"Natuurlijk zijn we heel teleurgesteld in het resultaat", aldus De Ligt op de persconferentie. "We hadden graag goed willen beginnen tegen een directe concurrent. Het enige wat we nu kunnen doen is onze volgende wedstrijd winnen. Als we nu in zak en as blijven zitten, halen we het WK sowieso niet." De Ligt wil tevens nog niet denken aan het komende EK. "Nee, dat is nog te ver weg. Daar zijn deze wedstrijden te belangrijk voor."

Bovendien had De Ligt nieuws: in navolging van Noorwegen en Duitsland geeft Oranje een statement af tegen de mensenrechtenschennis in Qatar. "We hebben er lang over gesproken, het is een gevoelig onderwerp. Er is daar een lastige situatie omtrend de arbeidsrechten. We hebben er als selectie veel over gesproken." Wat het statement wordt, kon De Ligt niet vertellen.

"Het werd in de groepschat besproken", schetst De Ligt de totstandkoming. "Als er geluiden komen dat het leeft, ga je met elkaar in discussie. De spelersraad besteedt er extra aandacht aan om te bepalen wat de beste beslissing is voor het team." Volgens De Ligt is er niet één speler die het voortouw nam. "Het is een gezamenlijke beslissing van de groep."

gerelateerd