"Gravenberch is beter dan Pogba in beste Juve-dagen"

26 maart 2021, 11:19

Ryan Gravenberch is dit seizoen een van de dragende krachten bij Ajax én uitgegroeid tot Oranje-international. De nog altijd pas achttienjarige middenvelder heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van diverse Europese topclubs. Voormalig jeugdtrainer Brian Tevreden had niet anders verwacht toen hij Gravenberch onder zijn hoede had. 

Volgens Tevreden is Gravenberch het best te vergelijken met Frank Rijkaard en Paul Pogba. "Hij lijkt fysiek op Frank, want hij is ijzersterk en lang. Maar op technisch gebied vind ik hem een betere versie van Pogba, toen hij zijn beste tijden als speler van Juventus beleefde. Ryan is net als Pogba heel dominant", stelt Tevreden in gesprek met Goal.

Tevreden is ervan overtuigd dat Gravenberch zal slagen in de top. "Hij is nog steeds jong, maar ik weet zeker dat hij daar een groot succes zal zijn. Ik ken hem al sinds zijn zevende. Toen was hij al ongelofelijk. Bij Ajax onder 15 maakte ik hem aanvoerder. Zoals hij het nu laat zien, ken ik hem."

Gravenberch is dit seizoen vaste waarde bij Ajax, waar hij in de race is voor drie prijzen. De landstitel lijkt hij niet meer te kunnen ontlopen, terwijl Ajax ook nog kans maakt op de bekerzege en de Europa League-winst. Frank de Boer beloonde de stormachtige ontwikkeling van Gravenberch afgelopen woensdag met zijn debuut in het Nederlands elftal. Oranje incasseerde daarin een pijnlijke 4-2 nederlaag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen