Ook Memphis pleit voor statement: "Collectief aandacht vragen"

26 maart 2021, 10:56

In navolging van Duitsland en Noorwegen wil ook Memphis Depay met het Nederlands elftal een statement maken richting het WK van 2022 in Qatar. De aanvaller denkt aan een gezamenlijk statement met andere landen tegen de mensenrechtenschennis in Qatar. De acties van de Noren en Duitsers dienden volgens de aanvaller als uitstekend voorbeeld. 

Sinds The Guardian becijferde dat er al 6500 arbeidsmigranten overleden tijdens de bouw van WK-stadions in Qatar, ligt het eindtoernooi onder druk. Ook Memphis voelt zich geroepen om een gebaar te maken. "Als we hier als collectief aandacht om vragen, dan is je boodschap groter dan wanneer een individu iets doet", zegt hij in gesprek met NU.nl. "Er zijn heel veel varianten denkbaar. Daar kunnen we over praten."

De Noren droegen voorafgaand aan hun WK-kwalificatieduel tegen Gibraltar shirts met teksten als 'Mensenrechten, op en naast het veld'. Duitsland vormde als team het woord 'human rights'. "Ik vind het mooi dat ze zich zo uit durven te spreken", aldus Memphis, die zich ook al regelmatig liet horen in het Black Lives Matter-statement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen