'Feyenoord laat oog vallen op veelscorende verdediger in KKD'

26 maart 2021, 10:29

Sam Beukema staat hoog op het verlanglijstje van Feyenoord, zo weet Voetbal International te melden. De 22-jarige verdediger van Go Ahead Eagles maakt dit seizoen indruk in de Keuken Kampioen Divisie en heeft zich zo in de kijker gespeeld van de Rotterdammers. Nieuwe coach Arne Slot ziet Beukema als de ideale vervanger van routinier Eric Botteghin.

Na 28 duels staat de teller van Beukema dit seizoen al op zeven competitietreffers. Daarmee heeft hij een aanzienlijke bijdrage in de subtopklassering van Go Ahead. De Super Eagles zijn als nummer vijf volop in de race om promotie naar de Eredivisie. Mogelijk speelt Beukema komend seizoen dus sowieso op het hoogste niveau. Naast Botteghin lijkt ook Marcos Senesi komende zomer te vertrekken uit De Kuip.

"Als aanvoerder met Go Ahead in de Eredivisie zou natuurlijk óók fantastisch zijn, maar bang ben ik nergens voor", zegt Beukema in gesprek met VI. "Nee, ook niet als Feyenoord voor mij komt. Zo'n stap die Perr Schuurs maakt van Fortuna naar Ajax, waarom zou ik zoiets niet kunnen? Ik denk ook dat als ik heb geproefd van een hoger niveau, ik het karakter heb ten koste van alles aan te slagen."

De 22-jarige centrumverdediger speelde nog een seizoen in de jeugd van FC Twente, maar droeg verder enkel het tenue van Go Ahead. Daar is hij inmiddels bezig aan zijn vierde jaargang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen