Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Van Hanegem kraakt keuze De Boer: "Snapte ik niets van"

Van Hanegem kraakt keuze De Boer: "Snapte ik niets van"

26 maart 2021 – Willem van Hanegem heeft geen begrip voor de keuze van Frank de Boer om Kenny Tete in de basis te zetten tegen Turkije. De rechtsback van Fulham deelde in de Oranje-malaise en leed een pijnlijke 4-2 nederlaag in strijd om WK-kwalificatie. De icoon zou tegen Letland voor een andere rechterverdediger kiezen.

"Dumfries had gewoon moeten spelen", is Van Hanegem in gesprek met ESPN duidelijk. "Ik heb niets tegen De Boer, maar ik snapte er niets van dat hij voor Tete koos. Dat was gewoon geen goede keuze." Van Hanegem zag dat er een compleet ander type nodig was dan Tete. "Die Turken speelden alleen maar lange ballen. Dumfries is een jongen die erin kan kletsen. Ook Daley Blind verloor bijna al zijn duels."

Frank de Boer heeft in zijn selectie vijf mogelijke rechtsbacks tot zijn beschikking. Naast Tete en Dumfries kunnen ook centrale verdedigers Jeremaiah St. Juste en Joël Veltman uit de voeten als vleugelverdediger. Bij Tottenham Hotspur maakte Steven Bergwijn bovendien al enkele keren zijn opwachting als ultra-aanvallend ingestelde rechtsback.

Het Nederlands elftal heeft een overwinning op Letland nodig om niet direct achter de feiten aan te lopen. Die wedstrijd begint zaterdag om 18.00 uur.

gerelateerd