Kippenvel voor Ibra na rentree bij Zweden: "Voelde als debuut"

26 maart 2021, 08:49

Vijf jaar na zijn laatste interland voor de Zweedse nationale ploeg maakte Zlatan Ibrahimovic zijn rentree. Tegen Georgië was de 39-jarige spits met een assist direct van onschatbare waarde. De spits begon in zijn 117e interland meteen in de basis en beloonde dat vertrouwen door Viktor Claesson in staat te stellen om te scoren. 

Na afloop van de gewonnen wedstrijd was de aanvallr van AC Milan logischerwijs dolblij. "Het was geweldig", zei hij na afloop voor de camera. "Het voelde een beetje als mijn debuut voor de nationale ploeg. Ik had kriebels. Nee, geen zenuwen, maar heel erg gemotiveerd om te laten zien wat ik kan." Ibrahimovic baalde van het ontbreken van publiek. "Ja, dan was er een heel andere sfeer geweest."

Toch werd het een onvergetelijke avond voor de Zweedse legende. "Toen ik het volkslied hoorde, was dat wel even emotioneel. De afgelopen jaren zong ik nooit mee, maar ik had nu beloofd dat wél te doen.Het was anders dan vijf jaar geleden, maar toch was het prachtig. Ik kreeg er zelfs kippenvel van."

De Zweed hielp zijn land aan drie belangrijke punten in strijd om WK-kwalificatie. Concurrent Spanje verspeelde op bezoek bij Griekenland (1-1) twee kostbare punten. Voor Zweden gelden de kwalificatieduels als welkome voorbereiding op het EK dat komende zomer voor de deur staat. Ibrahimovic, die dit seizoen indruk maakt bij AC Milan, maakt zich op voor zijn zevende eindronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen