Brobbey ontkent Ghana-geruchten: "Dat klopt niet"

26 maart 2021, 08:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brian Brobbey maakte afgelopen woensdag zijn debuut in Jong Oranje, tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Jong Roemenië op het jeugd-EK. De spits van Ajax neemt geen genoegen met een reserverol en eist een basisplaats van zichzelf. Ook liet hij zich uit over een mogelijke switch naar de Ghanese nationale ploeg.

Zijn heldenrol bij Ajax, waar hij in de Europa League met invalgoals een grote bijdrage leverde aan het bereiken van de kwartfinale, bezorgden hem een plek in de EK-selectie. "De trainer heeft gezegd dat ik gewoon mijn bijdrage moet leveren", aldus de spits in gesprek met Voetbal International. "Dat ik ready moet zijn als ik moet spelen. En hopelijk, wie weet, kan ik ook zomaar in de basis beginnen. Ik denk dat ik mijn kansen nog wel krijg. Ik ben hier nog niet klaar."

Deze week doken er geruchten op dat Brobbey een keuze voor de Ghanese nationale ploeg zou overwegen. De spits ontkent echter dat er sprake is van een switch. "Die trainer heeft er met mijn broer over gesproken, volgens mij. Ik ben daar niet mee bezig. Ik laat mijn broer gewoon praten. Ik lees over een carrièreswitch van Brobbey, maar dat klopt niet", aldus Brobbey, die dolgraag een EK of WK zou willen winnen.

Met Jong Oranje krijgt hij alvast de kans. "We willen zo ver mogelijk komen. Ons doel? Het EK winnen natuurlijk. Dat is waarom we in het vliegtuig zijn gestapt. Niet om lekker spelletjes met elkaar te spelen in het hotel. Mensen praten en schrijven snel van alles. Wij maken ons geen zorgen. We weten dat we de kwaliteit hebben om door te gaan." Komende zaterdag wacht de ontmoeting met Jong Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen