Opmerkelijk: Ihattaren verwijdert 'Oranje-getinte' Insta-posts

25 maart 2021, 23:17   Bijgewerkt: 25 maart 2021, 23:24

Mohammed Ihattaren is momenteel groot in het nieuws in Marokko. De media in het Afrikaanse land beweren namelijk dat de PSV'er mogelijk alsnog voor Marokko gaat kiezen om interlands voor te spelen. Aanleiding voor die berichtgeving is een actie op Instagram van de aanvaller: (bijna) al zijn foto's die linken naar het Nederlands elftal, zijn verwijderd.

De Marokkaanse media schrijven dat er zeven van de acht foto's op zijn Instagram-pagina die linken aan het Nederlands elftal en aan de jeugdploegen van Oranje, zijn verwijderd. Op zijn huidige profiel zijn inderdaad weinig kiekjes te vinden die nog een link hebben met Oranje, behalve de excentrieke uitshirts van PSV uit het verleden. Daar stonden in het verleden na zijn eerste oproep in elk geval een aantal plaatjes op bij het Nederlands elftal. 

Hoewel het slechts een hele kleine en nietszeggende actie kan zijn, past het wel weer bij de situatie waarin Ihattaren momenteel zit, dat het in Marokko breed wordt uitgemeten. Aldaar hoopten ze vurig op het ja-woord van de PSV'er, die anderhalf jaar geleden echter voor Nederland koos. Ondanks meerdere oproepen kwam het niet tot een debuut en nu hij een slechte periode doormaakt, werd hij genegeerd voor Oranje én Jong Oranje.

Lees ook: De Boer hoopt op Ihattaren: "Bal ligt nu bij hem" 

De enige post die nog aan Oranje doet denken, is de diegene waarin de boycot van Veronica Inside wordt gedeeld. Afgelopen week ging Ihattaren ook al over de tong vanwege een actie op het sociale medium, maar dan in Nederland. Hij reageerde op een post van AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal: dat was niet zo'n probleem geweest, als hij niet even daarvoor PSV had verslagen en daarover iets in z'n Instagram-post had gezet. Een supportersvereniging vond het om die reden zelfs nodig om in te grijpen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen