Assist Ibrahimovic brengt Zweden koppositie na stunt Van 't Schip

25 maart 2021, 22:35

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn rentree bij Zweden opgefleurd met een fraaie assist en de koppositie in Groep B in de WK-kwalificatiecyclus. Zijn enige eindpass was genoeg om Georgië met minimale cijfers te verslaan (1-0) en omdat John van 't Schip met Griekenland in Spanje voor een sensatie zorgde (1-1), is Zweden de verrassende koploper na de eerste speelronde. 

Is Zlatan Ibrahimovic er niet bij, dan is hij de meest besproken man. Is de spits van AC Milan er wel bij? Dan is hij uiteraard óók de meestbesproken man. Bijna vijf jaar na zijn laatste wedstrijd op het EK tegen België had Ibracadabra met rugnummer elf, gekregen van ploeggenoot Alexander Isak, meteen weer een basisplaats gekregen van bondscoach Janne Andersson. Met zijn plek in het elftal was hij ook meteen by far de oudste speler ooit in het Zweedse elftal: dat record nam hij over van van doelman Thomas Ravelli (38 jaar en 59 dagen).

Maar presteren deed Zlatan bij zijn rentree ondanks zijn leeftijd (39) ook direct: met een fraaie assist op Viktor Claesson na rum een half uur was hij meteen doorslaggevend. Verder deed hij vooral van zich spreken met een gele kaart en werd hij moegestreden vlak voor tijd naar de kant gehaald door Andersson. Zonder groots te spelen kwam Zweden, zonder inbreng van AZ'er Jesper Karlsson, naar de zege tegen Georgië en de koppositie. 

Spanje – Griekenland 1-1

Met de laatste interland van Spanje tegen Duitsland (6-0) in het achterhoofd was het voor John van 't Schip, die geen Eredivisie-spelers had opgenomen in zijn basiselftal, vooral vrezen op bezoek bij Spanje. Maar ondanks dat Alvaro Morata uit een fraaie pass van Koke de score opende na ruim een half uur, hield de Europees kampioen uit 2004 de EK-winnaar uit 2008 en 2012 alleraardigst van het doel af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen