Simpele zege Duitsland in eerste duel na Spanje-debacle

25 maart 2021, 22:36

Het heeft er even op moeten wachten, maar Duitsland heeft donderdagavond eindelijk een antwoord kunnen geven op de dramatische 6-0 in en tegen Spanje. Vier maanden later won het in eigen huis met 3-0 van IJsland. Daarmee is het bovendien goed begonnen aan de kwalificatiepoule voor het WK van 2022 in Qatar. 

Voor Duitsland zal de eerste interland in meer dan vier maanden zeer welkom zijn geweest. De kater van de pijnlijke 6-0 nederlaag tegen Spanje had het tot vandaag nog niet kunnen wegspoelen. IJsland verloor de laatste vijf wedstrijden en leek dus een geschikte tegenstander voor deze opdracht. Eredivisiespelers Philipp Max en Albert Gudmundsson begonnen op de bank. Voor Max veranderde daar niks in, maar al kort voor rust viel Gudmundsson in. Hij verving de geblesseerde Runar Sigurjonsson.

Voor die wissel had Duitsland al drie keer van zich laten horen. De eerste keer zelfs al voor de wedstrijd; de ploeg kwam in speciale shirts het veld op om zich net als Noorwegen uit te spreken tegen de misstanden in Qatar. De letters op de shirts van de spelers vormden samen de tekst 'human rights'.

Zo krachtig als het statement was, begon Duitsland ook aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten lag de 1-0 in het net, dankzij Bayern-trio Joshua Kimmich, Serge Gnabry en Leon Goretzka. Laatstgenoemde schoot de bal vanaf randje zestien binnen, nadat Gnabry een lange bal van Kimmich teruglegde. Al vier minuten later zorgde Kai Havertz voor de 2-0, op aangeven van Leroy Sané.

Een monsterscore leek in de maak en zou een ideaal antwoord zijn na die nederlaag tegen Spanje, maar de Duitse storm ging wat liggen. De derde treffer liet even op zich wachten, tot de 56e minuut om precies te zijn. Het was Ilkay Gündogan, die namens Manchester City in 2021 al twaalf keer scoorde en nu ook voor zijn land trefzeker was. De goal was bovendien bijzonder fraai; de middenvelder kapte zijn man uit en schoot van zo'n twintig meter perfect in de linkerbenedenhoek: 3-0.

De score verder uitbreiden deed Duitsland niet meer. Wel viel Jamal Musiala tien minuten voor tijd nog in. Het talent dat dit seizoen zijn doorbraak beleeft bij Bayern München, maakte daarmee zijn debuut voor de hoofdmacht. Duitsland kende een makkelijke avond en won met 3-0, waarmee het dus uitstekend begint aan de kwalificatie voor het WK van 2022. Roemenië (uit) en Noord-Macedonië (thuis) zijn de volgende tegenstanders voor de formatie van Joachim Löw. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen