Scherpen overweegt tijdelijk vertrek bij Ajax als speeltijd uitblijft

Scherpen overweegt tijdelijk vertrek bij Ajax als speeltijd uitblijft

25 maart 2021 – Kjell Scherpen (21) maakte donderdagavond een uitstekende indruk bij Jong Oranje, maar staat bij Ajax nog altijd laag in de pikorde. De keeper is ook na de schorsing van Andre Onana geen eerste keuze en wil meer speeltijd volgend seizoen. Of Ajax hem volgend seizoen die speeltijd kan bieden is nog maar de vraag, maar als dat niet het geval is, sluit de doelman niet uit dat hij opzoek zal gaan naar een nieuwe club.

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat ik in twee jaar flinke stappen heb gezet. Het liefst doe ik dat bij Ajax, daar wil ik slagen. En anders moet ik elders gaan kijken", aldus de eerlijke Scherpen, die daarop niet te ver vooruit wil lopen. "Maar dat is nu nog vrij vroeg om te zeggen." Wel is er voor hem nog genoeg te verbeteren. "Ik moet meer een rustpunt zijn voor mijn verdediging, dat ze weten dat ze op mij kunnen vertrouwen."

Dat Stekelenburg de voorkeur kreeg boven Scherpen deed pijn, maar tussen beide keepers - die bijna achttien jaar schelen - is ook een goede band. "Ik zag het ook als iets positiefs toen hij terugkwam naar Ajax. Maarten is een fijne vent om mee samen te werken, ik leer veel van hem. Het is mooi om te zien hoe hij het nu invult. Je moet goed voor je sport leven. Als je dat doet, kun je lang doorgaan", aldus de goalie. 

Scherpen maakte in de zomer van 2019 de overstap van FC Emmen naar Ajax. De Amsterdammers zagen veel potentie in de doelman die een topseizoen achter de rug had in Emmen, maar tot nu toe moet Scherpen genoegen nemen met een plek bij Jong Ajax. De enige wedstrijd waarin Scherpen mocht aantreden in het eerste elftal, was de wedstrijd tegen FC Utrecht die met 5-4 werd gewonnen in de KNVB Beker. 

gerelateerd