Floranus verlengt aflopende contract bij Heerenveen niet

25 maart 2021, 17:48

Verdediger Sherel Floranus gaat zijn aflopende contract komende zomer bij sc Heerenveen niet verlengen. De 22-jarige verdediger en de club kwamen donderdag in goed overleg tot de conclusie dat zijn contract niet verlengd gaat worden. Daardoor kan Floranus deze zomer transfervrij opzoek naar een nieuwe club. 

Dat maakte de club uit Friesland donderdag bekend via de officiële clubkanalen. "Hoewel het seizoen nog bezig is, zijn we Sherel alvast dankbaar voor zijn inzet", vertelt Michel Jansen namens de werkgroep van Technische zaken. Hij voert het woord nu technisch directeur Gerry Hamstra vertrokken is bij sc Heerenveen. "Na drie seizoenen, waarin hij bij ons ook uitgroeide tot international van Jong Oranje, gaan we nu ieder onze eigen weg. We wensen Sherel veel succes met het vinden van een nieuwe club."

Floranus kwam in de zomer van 2018 over van Sparta Rotterdam. De verdediger speelde al vanaf 2010 voor de club uit Rotterdam, waar hij een goede indruk maakte en zich in de kijker speelde van diverse clubs. Gedurende zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen maakte de verdediger ook zijn debuut bij Jong Oranje. In het seizoen daarna stond Floranus vaak in de basis van de ploeg uit Friesland, voor wie hij in totaal zo'n 77 keer speelde.  

Dit seizoen raakte de jonge verdediger echter zijn basisplek kwijt aan Jan-Paul van Hecke. Na de wedstrijd tegen FC Groningen ging Floranus tegenover Voetbal International ook nog in op zijn rol als reserve in het Abe Lenstra Stadion. "De trainer vindt dat ik slordig speel, op basis daarvan heeft hij zijn keuze gemaakt." Mede vanwege het ontbreken van zijn basisplaats, kiest Floranus vermoedelijk anders. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen