Twee Duitse internationals haken af voor duel met IJsland

25 maart 2021, 17:18

De Duitse internationals Jonas Hofmann (28) en Marcel Halstenberg (29) moeten donderdag verplicht in isolatie na een positieve coronatest. Hofmann is weliswaar de enige van het tweetal die positief getest heeft op corona, maar ploeggenoot Halstenberg moet ook mee omdat hij in nabij contact is geweest met de middenvelder.

Dat maakte de Duitse voetbalbond woensdagmiddag bekend. Door de positieve coronatest kan Joachim Löw donderdagavond geen beroep doen op Hofmann en Halstenberg. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft er voorlopig vertrouwen in dat het bij deze ene besmetting zal blijven. "We hebben de hygiëne-regels zeer goed gevolgd", vertelde teammanager Oliver Bierhoff. Alle andere stafleden en spelers hebben dan ook een negatieve coronatest afgelegd, waardoor het duel tegen IJsland in de WK-kwalificatiereeks nog wel door kan gaan vanavond.

Het ontbreken van Halstenberg kan gunstig zijn voor Philipp Max. De linksback van PSV maakte tijdens de vorige interlandperiode al een sterke indruk en nu is de kans nog groter dat hij tegen IJsland in de basis gaan starten. Halstenberg staat momenteel op acht interlands voor Duitsland. Jonas Hofmann heeft nog weinig ervaring bij die Mannschaft, hij speelde nog maar twee wedstrijden in het witte shirt.

Het is de eerste wedstrijd van de kwalificatiereeks voor de Duitsers. In november speelde Duitsland de laatste interlandwedstrijd, die eindigde in een vernedering: de Spanjaarden wonnen met 6-0. Duitsland begint donderdagavond aan de WK-kwalificatie in Duisburg met een thuiswedstrijd tegen IJsland. De aftrap is om 20.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen