Memphis kijkt in de spiegel: "Ik had efficiënter kunnen zijn"

Memphis kijkt in de spiegel: "Ik had efficiënter kunnen zijn"

25 maart 2021 – De knop moet om. Het zijn vier woorden die daags na de oorwassing in Turkije veelvuldig klinken in het Oranje-kamp. De blik gaat op vooruit, maar natuurlijk wordt de teleurstellende start van de WK-kwalificatiecyclus nog even nabesproken. Het was gewoonweg niet goed wat Oranje in Istanboel liet zien, vindt Memphis Depay.

"Waar ik het meest van baal? In de eerste wedstrijd van de kwalificatie wil je een goed resultaat neerzetten en dat is niet gelukt. De eerste bal vliegt er meteen in, dat zit dan tegen. Het is een klotegevoel dat je dan ook de 2-0 tegen krijgt. Meteen in de tweede helft kregen we ook de 3-0 om de oren, dat is een mentale klap", aldus Memphis tegenover de NOS.

Memphis speelde niet zijn beste wedstrijd en weet dat zelf ook wel. "Ik verwacht veel meer van mezelf. Ik had efficiënter kunnen zijn", vervolgt de aanvaller, die het er niet mee eens is dat het pas na de inbreng van Luuk de Jong beter ging lopen. "De eerste tien minuten creëerden we met Donyell Malen twee kansen. De kansen creëerden we niet alleen met Plan B, al waren we toen wel efficiënter."

Oranje kwam in de tweede helft terug tot 3-2, maar kreeg vervolgens een vierde doelpunt om de oren. "Het is een beetje typerend voor de wedstrijd dat hij (Burak Yilmaz, red.) hem erin schiet en bij ons de doelpunten niet vielen. Het is balen, maar de knop moet om. We hebben het nabesproken, het moet gewoon beter. We moeten meer van elkaar eisen."

gerelateerd