Erdogan feliciteert Turkse selectie na zege op Oranje

Erdogan feliciteert Turkse selectie na zege op Oranje

25 maart 2021 – De Turkse selectie heeft na de 4-2 zege op het Nederlands elftal een bijzondere felicitatie in ontvangst genomen. President Recep Tayyip Erdogan meldde zich telefonisch in de kleedkamer en sprak de ploeg van bondscoach Senol Günes toe.

Ministers Mustafa Varank (Industrie en Technologie) en Mehmet Muharrem Kasapoglu (Jeugd en Sport) waren woensdagavond aanwezig in het Atatürk Olimpiyat en meldden zich na afloop in de kleedkamer om hun felicitaties over te brengen aan de spelers. Via de telefoon van Kasapoglu, die op luidspreker stond, feliciteerde Erdogan de Turkse selectie ook.

Erdogan vertelde dat hij alleen het laatste kwartier van de wedstrijd had gezien en feliciteerde in het bijzonder de 35-jarige Burak Yilmaz, die met een hattrick de grote man was aan Turkse zijde. "Om in deze tijd Nederland met 4-2 te verslaan, maakt ons land heel trots", zei hij. Erdogan gaf ook aan dat hij zou proberen om bij de volgende wedstrijd aanwezig te zijn zodat hij zijn felicitaties persoonlijk kan overbrengen.

gerelateerd