Turkse bondscoach zag zijn plannetje perfect uitpakken

Turkse bondscoach zag zijn plannetje perfect uitpakken

25 maart 2021 – Senol Günes glom van trots na de uitstekende start van Turkije in de WK-kwalificatie. De Turkse bondscoach zag zijn plannetje perfect uitpakken tegen het Nederlands elftal. Toch was hij ook kritisch, want ondanks een comfortabele voorspong werden de Turken nog even in verlegenheid gebracht.

"Dit was de eerste en ook de belangrijkste wedstrijd op wg naar Qatar", sprak Günes op de persconferentie na afloop van de 4-2 overwinning van Turkije. "We speelden op het hoogste niveau en deden precies wat de wedstrijd van ons eiste. Het aanvallende spel van Nederland hebben we weten te verstoren."

Turkije leidde halverwege de wedstrijd met 2-0 en prikte er direct na rust nog een doelpunt bij. Invallers Davy Klaassen en Luuk de Jong maakten er vervolgens nog een wedstrijd van. "We gaven ook iets weg, daar zullen we naar moeten kijken", aldus de bondscoach.

Hattrickheld Burak Yilmaz was het roerend met zijn coach eens. "Het is belangrijk om zo te beginnen. We zien Nederland als onze grootste concurrent. We zijn blij en trots, maar moeten niet in deze euforie blijven hangen, want de focus moet nu liggen op die wedstrijd tegen Noorwegen."

gerelateerd