Versterkt Suriname overtuigt meteen in WK-kwalificatie

25 maart 2021, 08:05

Suriname is de WK-kwalificatiecyclus begonnen met een overtuigende 3-0 zege op de Kaaimaneilanden. Shaquille Pinas, Ryan Donk en Gleofilo Vlijter namen in Paramaribo de doelpunten voor hun rekening. Dankzij de invoering van het sportpaspoort kon bondscoach Dean Gorré voor het eerst beschikken over Nederlandse voetballers met een Surinaamse achtergrond.

Zo maakten onder meer Donk (Galatasaray), Pinas (ADO Den Haag) en Ramon Leeuwin (AZ) hun debuut voor Suriname. Met Warner Hahn (RSC Anderlecht), Damil Dankerlui (FC Groningen), Kelvin Leerdam (Inter Miami), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Roland Alberg (Hyderabad) en Nigel Hasselbaink (Bnei Sachnin) kende de basisopstelling van Suriname nog meer bekende spelers.

Suriname nam na twintig minuten de leiding tegen de Kaaimaneilanden. Op aangeven van Alberg kopte Pinas de 1-0 binnen. Een kwartier later verdubbelde de ploeg van bondscoach Gorré de marge. Na een overtreding op Hasselbaink werd de bal op de stip gelegd, waarna Donk als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid nam. Een kwartier voor tijd bepaalde Vlijter de eindstand op 3-0.

Suriname speelt zaterdag tegen Aruba zijn volgende wedstrijd in de WK-kwalificatiecyclus. Stanley Menzo is sinds kort bondscoach van Aruba. In de eerste fase van de kwalificatie treft Suriname ook nog Canada en Bermuda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen