Bosz reageert op ontslag: 'Het valt mij bijzonder zwaar'

25 maart 2021, 08:07   Bijgewerkt: 25 maart 2021, 08:50

Peter Bosz heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag als trainer van Bayer Leverkusen. De 57-jarige oefenmeester is teleurgesteld dat hij niet meer tijd kreeg bij Die Werkself. De teleurstellende resultaten waren voor de Duitse clubub aanleiding om vroegtijdig afscheid te nemen van Bosz. 'Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de emotionele berichten die ik heb gehad.'

'Het is voor ons allemaal geen makkelijke tijd. Het afscheid valt niet alleen mij bijzonder zwaar', laat Bosz weten in een in verklaring aan de media. De trainer neemt mijn pijn in zijn hart afscheid van de supporters en heeft naar eigen zeggen 'een mooie tijd' gehad. 'Een periode met attractief en succesvol voetbal, waarin ik altijd jullie steun gevoeld heb. Ik weet zeker dat we onze sportieve doelen bereikt zouden hebben.'

Het ontslag van Bosz kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Na een uitstekende eerste seizoenshelft, waarin Bayer Leverkusen zelfs even aan kop stond in de Bundesliga, vielen de resultaten in 2021 enorm tegen. Niet alleen werd de Duitse club tegen op papier minder sterke tegenstanders uitgeschakeld in de Europa League en de DFB-Pokal, ook in competitieverband presteerde Leverkusen ondermaats. Van de laatste veertien competitiewedstrijden won Bayer Leverkusen er slechts drie.

"De snelheid van dit ontslag zal voor velen een verrassing zijn", reageerde technisch directeur Rudi Völler op het ontslag van Bosz. "Wij hadden de overtuiging dat Peter lang bij onze club werken. Zijn ideeën passen namelijk perfect bij het type voetbal dat wij willen spelen. Het was 2,5 maand geleden ondenkbaar geweest dat Peter ontslagen was. Maar het is op zo'n manier verlopen dat we de overtuiging niet hadden dat het snel beter zou gaan. We moeten onze vorm terug proberen te vinden en op z'n minst Europees voetbal halen."

Naast Bosz werden ook assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas en performance manager Terry Peters op straat gezet. De 39-jarige Hannes Wolf werd aangesteld als opvolger van Bosz.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen