Blind baalt: "Vreemd dat er geen VAR aanwezig is"

24 maart 2021, 23:45

Daley Blind vindt het gek dat de UEFA ervoor kiest om geen VAR en geen doellijn technologie te gebruiken in de WK-kwalificatieduels. Nederland had wat dat betreft (handsbal voor de openingsgoal van Turkije, kopbal De Ligt van de lijn gehaald en nog wat momenten) geen gelukkige hand in Istanbul. De verdediger van Ajax snapt er weinig van.

"Vreemd dat er op het niveau van de WK-kwalificatie en in de tijd waarin we leven geen VAR aanwezig was. En al helemaal dat de doellijntechnologie ontbreekt. Als je in de stadions de gelegenheid hebt om het goed te doen, waarom zou je het dan nalaten?", vraagt hij zich hardop af tegenover Voetbal International. Met name de doellijntechnologie is een innovatie die er al jarenlang is. 

Dat de UEFA alle landen hetzelfde wil behandelen – en beide innovaties zijn nou eenmaal niet bij alle deelnemers van de WK-kwalificatie voorhanden – is ergens begrijpelijk, maar met die redenatie is Blind het niet helemaal eens. "In de Eredivisie hebben ook niet alle clubs doellijntechnologie of de juiste camera's voor de VAR", countert de routinier.

Lees ook: Wijnaldum kritisch op Oranje én de scheidsrechter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen