Koopmeiners heeft er de pest in: "We kunnen niet tevreden zijn"

24 maart 2021, 23:33

Teun Koopmeiners heeft de pest in zijn lijf na de teleurstellende start van Jong Oranje op het EK. De Nederlandse beloften kwamen woensdag tijdens in de eerste groepswedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het op papier minder sterke Roemenië.

Koopmeiners spreekt in gesprek met de NOS van een valse start van het toernooi. "Met de wijze waarop we speelden, kunnen we niet tevreden zijn. Roemenië speelde met vijf verdedigers en jaagden ons heel erg af. Omdat zij kort op elkaar stonden, werd het voorin moeilijk om loopacties te maken. Daarnaast waren we te slordig, we gaven de bal te makkelijk weg."

Jong Oranje begon nog aardig aan de wedstrijd, maar creëerde na rust nauwelijks nog wat. "De eerste helft hebben we nog een aantal goede kansen gekregen, maar de tweede helft bijna niks", aldus Koopmeiners, die Roemenië in de slotfase nog tot een aantal mogelijkheden zag komen. "Dat is puur aan onszelf te wijten. Doordat wij slordig zijn, geven wij de kansen weg. Dat moeten we de volgende wedstrijden beter doen."

Jong Oranje moet in de groep bij de eerste twee eindigen om door te stoten naar de finaleronde. Zaterdag is Duitsland, dat met 3-0 won van Hongarije, de tegenstander. "Natuurlijk kunnen we beter, niemand speelt met opzet een mindere wedstrijd. We maken het onszelf minder makkelijk, maar dat betekent dat we de volgende wedstrijden extra gas moeten geven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen