Bizot vervangt geblesseerde Cillessen bij Nederlands elftal

Bizot vervangt geblesseerde Cillessen bij Nederlands elftal

24 maart 2021 – Frank de Boer heeft Marco Bizot bij het Nederlands elftal gehaald. De doelman van AZ vervangt Jasper Cillessen in de selectie. De 31-jarige keeper raakte woensdagavond in de warming-up van het WK-kwalificatieduel met Turkije geblesseerd aan zijn knie.

Cillessen werd tegen Turkije vervangen door Tim Krul. Omdat de doelman van Valencia de rest van de interlandperiode niet inzetbaar is, heeft De Boer besloten een nieuwe doelman bij zijn selectie te halen. Het keepersgilde van Oranje voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden bestaat uit Krul, Bizot en Maarten Stekelenburg.

"Ik heb drie uitstekende doelmannen. Maar nu Jasper weg lijkt te vallen, wil ik natuurlijk niet het risico lopen dat we in de problemen komen. We gaan even kijken hoe we dit gaan oplossen", werd De Boer na afloop van de verloren wedstrijd tegen Turkije (4-2) al geciteerd door het ANP.

Bizot speelde afgelopen november zijn tot nu toe enige wedstrijd in het Nederlands elftal. De doelman maakte deel uit van de voorselectie van Oranje, maar viel af.

gerelateerd