Regerend wereldkampioen Frankrijk loopt direct averij op

24 maart 2021, 22:49

Frankrijk heeft bij de start van de WK-kwalificatiecyclus meteen averij opgelopen. In het Stade de France kwam de regerend wereldkampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Oekraïne.

De Fransen begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Met een fenomenaal afstandsschot opende Antoine Griezmann binnen twintig minuten de score. De aanvaller van FC Barcelona schoot de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied in de verre kruising, buiten het bereik van de Oekraïnse doelman Georgiy Bushchan.

Na het openingsdoelpunt van Griezmann verzuimde Frankrijk door te drukken. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps had weliswaar het betere van het spel, creëerde een aantal mogelijkheden en gaf zelf nauwelijks wat weg, maar miste de overtuiging om de voorsprong uit te bouwen.

Daar profiteerde Oekraïne, een van de tegenstanders van Oranje op het EK deze zomer, na een klein uur spelen optimaal van. Een schot van Serhiy Sydorchuk werd van richting veranderd door Presnel Kimpembe en vloog het doel van Hugo Lloris in. Het lukte de Fransen niet om zich te herstellen van de 1-1. Echt grote kansen creëerde de thuisploeg in het laatste halfuur niet meer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen