Nederland hekkensluiter af, fraai statement Noorwegen

24 maart 2021, 22:38

Nederland is niet langer hekkensluiter van Groep G. Na de pijnlijke nederlaag tegen Turkije (4-2) woensdagavond stond de ploeg van Frank de Boer ook meteen onderaan, maar heeft de rode lantaarn overgedragen aan Gibraltar. De dwergstaat ging namelijk onderuit tegen Noorwegen (0-3), dat niet alleen sportief de show stal.

Anders dan Oranje kwam het elftal van Erling Haaland en consorten namelijk wel met een krachtig statement. Alle spelers kwamen het veld op met shirts met daarop de tekst: 'Mensenrechten, op en buiten het veld'. Ook stond er op de tricots respect te lezen. Het was precies het statement waarom Amnesty international gevraagd had: geen boycot van het WK, maar wél aandacht voor de actie.

Die aandacht kwam er, al was dat ook het hoogtepunt van Haaland. De succesvolle spits van Borussia Dortmund kwam op het kleine eiland opvallend genoeg niet tot scoren en kreeg na een uur voetballen rust, toen de eindstand al bereikt was. Scoren lukte voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth (op aangeven van Fredrik Midtsjo), Kristian Thorstvedt en AZ-back Jonas Svensson wél, waardoor Noorwegen de nieuwe koploper van de Oranje-groep is.

LetlandMontenegro 1-2

Voorlopig moet Oranje in elk geval Letland, de komende tegenstander, en Montenegro nog wel boven zich dulden op de ranglijst. Davis Ikaunieks opende na veertig minuten de score, maar enkele seconden later maakte Stevan Jovetic alweer gelijk. De spits van AS Monaco maakte vlak voor tijd van buiten de zestien ook nog fraai de winnende, waardoor Montenegro (op punten) en Letland (op doelsaldo) boven Oranje staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen