Nationale ploeg van Noorwegen komt wél met Qatar-statement

24 maart 2021, 22:01

Afgelopen week ging het in Nederland volop over de kwestie of het Nederlands elftal wel of geen statement moest maken voor het WK in Qatar, waar de mensenrechten geschonden worden. Noorwegen gaf tegen Gibraltar niet alleen sportief, maar ook wat dat betreft het juiste voorbeeld aan de mannen van Frank de Boer. Voor hun eerste WK-kwalificatieduel kwam er een actie waarmee er aandacht voor werd gevraagd.

En dat was precies wat Amnesty International had gevraagd: geen boycot van het WK, maar gewoon aandacht voor de misstanden. De teksten van Oranje op de persconferentie staken schril af bij wat de Noren deden: alle spelers kwamen het veld op met de tekst: 'Mensenrechten, op en buiten het veld'. Ook stond er op de shirts respect te lezen.

Lees ook: Noorse clubs pleiten voor boycot van WK 2022 in Qatar

Het is weliswaar een klein gebaar, maar precies datgene wat Amnesty wilde: aandacht voor het probleem. De laatste weken wordt er steeds meer oproep gedaan het toernooi deels te boycotten. In de WK-kwalificatie neemt Oranje het op tegen Noorwegen, waar superspits Erling Haaland, stermiddenvelder Martin Ødegaard en Jørgen Strand Larsen (FC Groningen) spelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen