De Roon: "Raar dat er geen doellijntechnologie of VAR was"

24 maart 2021, 21:09

Twee cruciale beslissingen van de arbitrage vielen woensdag in het nadeel van het Nederlands elftal uit. Een vermeende handsbal van Turkije in het strafschopgebied werd niet bestraft en toen een kopbal van Matthijs de Ligt de lijn leek te hebben gepasseerd, werd er geen doelpunt toegekend. Dat er geen doellijntechnologie of VAR aanwezig was, vindt Marten de Roon maar vreemd.

"De penalty heb ik niet kunnen zien, want ik was in duel. Matthijs stond achter mij en zei dat hij de bal had binnen kunnen schieten als die niet tegen een hand was gekomen. De goal van Matthijs leek zeker binnen", aldus De Roon bij ESPN. "Ik vind het raar dat er geen doellijntechnologie of VAR is bij zo'n belangrijke kwalificatie. Scheidsrechters en grensrechters kunnen het met het blote oog niet zien. Het zou lekker zijn geweest als de scheidsrechter een beetje hulp van zo'n horloge had gehad."

Net als De Ligt is De Roon van mening dat details de wedstrijd hebben beslist. "Volgens mij zijn zij vijf keer bij ons doel geweest en hebben ze vier doelpunten gemaakt. Wij hebben tachtig minuten op hun helft gevoetbald en maar twee doelpunten gemaakt. We moeten kijken hoe het kan dat zij bij de eerste twee doelpunten ons eruit counteren. Daar moet een overtreding worden gemaakt of er moet iets gebeuren waardoor zij niet tot aan onze zestien kunnen komen. Als je dat voor elkaar hebt, kun je druk blijven houden en valt die op een gegeven moment aan de andere kant, lijkt me."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen