De Boer baalt van eerste helft: "Maar Turken niet ongelukkig"

De Boer baalt van eerste helft: "Maar Turken niet ongelukkig"

24 maart 2021 – Frank de Boer was kritisch op het spel van het Nederlands elftal woensdagavond, met name in de eerste helft, maar vond het verlies van Oranje in Turkije ook ongelukkig. De oefenmeester denkt dat er veel meer in had gezeten, maar vond het aantal individuele fouten simpelweg te hoog.  

Dat zei de coach tegenover de NOS na het duel. "De eerste helft was zeker niet goed. We maakten veel te veel fouten en het tempo lag te laag", analyseerde De Boer. "Je weet dat ze loeren in de omschakeling, de eerste doelpunt is daar een schoolvoorbeeld van. En de Turken mogen bij die eerste goal over het geluk natuurlijk ook niet klagen. Maar wij moeten een eerdere overtreding maken zodat ze niet kunnen counteren."

Hoewel Oranje halverwege met 2-0 achter stond en De Boer ontevreden was, zag hij ook twee 'honderd procent kansen' voor Donyell Malen. "En in de tweede helft stond ik nog te praten met Ruud (van Nistelrooy, red.) en Dwight (Lodeweges, red.) en ik draai me om en het doelpunt zit erin. Dan probeer je de boel om te zetten en nog met een gelijkspel weg te komen." Na twee aansluitingstreffers, van Davy Klaassen en Luuk de Jong, besliste Burak Yilmaz het duel met zijn derde en de Turkse vierde treffer.     

"Vinden het verschrikkelijk"
Aan de inzet wilde de bondscoach de nederlaag niet wijten. "Als je de tegenstander zo naar achteren drukt, dan lijkt het alsof je niet agressief bent. Maar het was er moeilijk om doorheen te komen", zag De Boer, die vond dat Turkije niet alleen bij het eerste doelpunt gelukkig was. "Ze waren sowieso dodelijk effectief. Turkije is een goede tegenstander, maar wij mogen hier niet van verliezen."

Toch gebeurde dat en het leek alsof het Nederlands elftal niet optimaal gemotiveerd was. Daar wilde De Boer niets van weten. "We vinden het verschrikkelijk, maar ik hoef hier niet met tranen te staan, toch?", reageerde hij enigszins geïrriteerd. "We moeten beter en we kunnen beter. Daar hebben we nog genoeg wedstrijden voor, maar we mogen geen punten meer morsen."

gerelateerd