De Boer geeft uitleg over keuze voor Tete en De Roon

24 maart 2021, 17:55

Frank de Boer heeft woensdagavond gegeven over de opstelling van het Nederlands elftal tegen Turkije. De bondscoach geeft Kenny Tete de voorkeur boven Denzel Dumfries en kiest niet voor Davy Klaassen, maar voor Marten de Roon op het middenveld.

Over de positie van controleur heeft De Boer niet lang hoeven nadenken. "Ik denk dat we zo'n speler nodig hebben in dit soort wedstrijden. Hij doet het fantastisch bij Atalanta, dus daar had ik geen twijfels over", vertelt de bondscoach vlak voor de aftrap tegen de NOS.

Het invullen van de rechtsbackpositie was wat lastiger. "Je kijkt ook hoe Steven Berghuis bediend wil worden. Hij wil graag de bal in de voeten, de actie maken, binnendoor komen, inspelen en beweging om zich heen. Denzel is iemand die hoger staat. Kenny heeft iets meer verdedigende zekerheid en snelheid. In mijn ogen is dit de beste oplossing en keuze."

Met Owen Wijndal heeft Oranje bovendien al een vleugelverdediger die zich veelvuldig met de aanval bemoeit, legt De Boer uit. "Denzel kan ook goed verdedigen, maar Kenny is iets gereserveerder en heeft niet continu de drang om naar voren te denderen. Aan de linkerkant hebben we Donyell Malen die iets meer naar binnen zal komen, waardoor er meer ruimte is voor Wijndal."

Matthijs de Ligt en Daley Blind vormen het centrale duo. De Boer denkt dat zij complementair aan elkaar zijn. "Je kunt het een beetje zien als Stam-De Boer", lacht de keuzeheer. "Daley heeft vaker tegen snelle tegenstanders gespeeld, zoals Mbappé. Daar ben ik niet bang voor. Het hangt er ook van af of wij slordig in balbezit zijn. Komt hij in grote, open ruimtes, dan is hij kwetsbaar. Maar dan hebben we het daarvoor niet goed gedaan."

Oranje kan in Turkije meteen een belangrijke slag slaan in de WK-kwalificatie. "Dat heb ik ze ingepeperd. De overtuiging (dat het goedkomt, red.) heb ik, maar achteraf kunnen we dat beter zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen