Yilmaz wil Turken helpen: "Niet bang voor Oranje"

Yilmaz wil Turken helpen: "Niet bang voor Oranje"

24 maart 2021 – Burak Yilmaz zal woensdagavond de aanvalsleider zijn van Turkije, dat de WK-kwalificatieserie begint tegen Nederland. De 35-jarige spits van Lille was met zijn land nog niet eerder actief op een wereldkampioenschap en hoopt daar verandering te brengen. Hij wil zich dolgraag plaatsen voor het toernooi van 2022.

Hij verwacht dat Turkije de ploeg van Frank de Boer goed weerstand kan bieden. "Onze verdediging is erg goed. We zijn niet bang voor Nederland, en zij zullen ook niet bang zijn voor ons. Ik denk dat we weten wat we moeten doen om een goede wedstrijd te spelen", zegt de routinier in zijn vooruitblik. "We moeten dit niet zien als voorbereiding op het EK, maar als serieuze duels. We beginnen met een lastig schema, maar zullen alles aan de kant zetten om de droom waar te maken."

Yilmaz was richting het EK van 2016 de man die Nederland pijn deed in de kwalificatie, door zowel uit als thuis te scoren. In Nederland werd het 1-1, in Turkije won de thuisploeg met liefst 3-0. "Ik wil heel graag meedoen aan het WK. Elke voetballer wil dat. Ik wil er alles aan doen om plaatsing te bewerkstelligen en wil er graag bij zijn in 2022."

gerelateerd