Jong Engeland-coach lovend over Madueke: "Beetje als Foden"

24 maart 2021, 10:58

Niet alleen Jong Oranje staat op het punt om aan het EK te beginnen, ook de andere toplanden bereiden zich voor op het toernooi. PSV-aanvaller Noni Madueke maakt zich met Jong Engeland op voor de groepduels en wordt hoog aangeschreven door bondscoach Aidy Boothroyd.

De keuzeheer riep veel spelers uit de Premier League, maar heeft ook de PSV-speler bij de groep gehaald. Madueke heeft deze week een goede indruk gemaakt op de keuzeheer. "Hij is een zeer getalenteerde speler en is erg blij dat hij bij Jong Engeland zit. Het is een beetje als met Phil Foden tijdens het vorige toernooi. Niemand had nog echt van hem gehoord, totdat het toernooi begon", zegt Boothroyd in Engelse media. "We hopen dat Noni ook de aandacht op zich kan vestigen tijdens dit EK. Zijn karakter is geweldig. Dat merk je zelfs als je met hem telefonisch contact hebt."

Madueke zal qua concurrentie moeten zien af te rekenen met onder meer Callum Hudson-Odoi van Chelsea en Emile Smith-Rowe van Arsenal. Mason Greenwood was ook een kandidaat voor een plek op de zijkant, maar is geblesseerd afgehaakt. Engeland speelt in de groepsfase tegen Kroatië, Portugal en Zwitserland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen