Turkse bondscoach heeft Cruijff als grote inspiratiebron

24 maart 2021, 08:28

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Het gedachtegoed van de legendarische oud-speler en oud-trainer leeft nog altijd voort, zeker bij Senol Günes. De bondscoach van Turkije heeft in zijn loopbaan als coach veel gehad aan de theorieën van de legende.

"Ik heb het boek van Cruijff gelezen", zei de bondscoach van Turkije dinsdag tijdens het perspraatje in aanloop naar het duel met Oranje. "Zijn levensverhaal gaat over hoogte- en dieptepunten: vriendschappen, verwachtingen, jaloezie, problemen, successen. Cruijff bleek een zeer goede voetballer te zijn en werd wereldwijd bekend. Ik was liefhebber van zijn manier van spelen. Hij was iemand die zijn karakter en filosofie wist te vertalen naar de manier van voetballen."

Günes slaagde er met Turkije in om plaatsing voor het EK van deze zomer te bewerkstelligen. Het doel is nu om ook het WK van volgend jaar te bereiken. Wat dat betreft is het een belangrijke week voor Turkije, dat vanavond tegen Nederland speelt en het komend weekend opneemt tegen Noorwegen. "We treffen direct onze twee grootste concurrenten", zei Günes. "We willen meedoen aan het WK 2022."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen