Brobbey in beeld bij Ghana: "De bondscoach belde hem"

24 maart 2021, 08:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Brian Brobbey staat deze week in het teken van Jong Oranje. De spits van Ajax begint woensdag met de ploeg tegen Jong Roemenië op het EK. Het is nog maar de vraag of de spits later in zijn carrière ook voor het Nederlands elftal zal uitkomen, omdat ook Ghana een oog heeft laten vallen op hem.

Dat bevestigt zijn broer Kevin Luckassen aan de Volkskrant. De oud-speler van PSV speelt met een andere achternaam. Volgens hem heeft de bondscoach van Ghana al met de vier broers gesproken. "Met zijn allen samenspelen is natuurlijk een droom. En onze ouders komen er vandaan. Voor Derrick en mij zijn de papieren al geregeld. Brian is er nog niet uit. De bondscoach van Ghana belde hem laatst. Maar hij heeft nu de volle focus op Jong Oranje en Ajax. Brian doet dingen niet half", stelt Luckassen.

Vanaf komende zomer zal Brobbey het shirt van RB Leipzig dragen. Alfred Schreuder, assistent van FC Barcelona, weet hoe trainer Julian Nagelsmann daar te werk gaat. Schreuder was bij 1899 Hoffenheim eerst namelijk assistent van Nagelsmann. De Nederlander weet dat Leipzig talenten graag de kans geeft. "Maar ik denk dat je wat dat betreft bij Ajax ook goed zit", vertelt Schreuder. "Red Bull staat erom bekend dat ze alleen maar fysiek sterke gasten met veel loopvermogen willen, maar ze halen ook pure voetballers, hoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen