De Boer hoopt op Ihattaren: "Bal ligt nu bij hem"

De Boer hoopt op Ihattaren: "Bal ligt nu bij hem"

23 maart 2021 – De discussie over de definitieve selectie van het Nederlands elftal ging deze week vooral over het thuislaten van Wout Weghorst en Mohamed Ihattaren. De negentienjarige middenvelder van PSV werd zelfs gepasseerd in de selectie van Jong Oranje, dat woensdag begint aan het jeugd-EK. Bondscoach Frank de Boer hoopt dat hij snel weer aanleiding heeft om Ihattaren op te roepen.

Voor De Boer was Ihattaren voor zijn huidige selectie geen serieuze optie. "Mo heeft de laatste tijd niet veel gespeeld en er is veel concurrentie op zijn positie", zei De Boer op de persconferentie dinsdagmiddag. "Daarom kies ik op dit moment voor andere spelers." Ook collega Erwin van de Looi riep Ihattaren niet op. Dat besluit kon op steun van De Boer rekenen. "Maar het is wel heel sneu voor Mo dat hij ook daar buiten de selectie valt."

De Boer hoopt dat het de talentvolle middenvelder wakkerschudt. "De bal ligt nu bij Mo. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook zo ziet. Ik hoop dat we de komende weken weer de Mo gaan zien die we allemaal nog in gedachten hebben." Ook over de selectieplek van Donny van de Beek kon worden getwijfeld, omdat hij nauwelijks aan spelen toekomt bij Manchester United. "Op dit moment heb ik niet getwijfeld over of ik hem bij de selectie moest halen", stelde De Boer. "Laten we hopen dat hij zich snel in het elftal knokt bij United." 

Het Nederlands elftal neemt het komende woensdag op tegen Turkije, het eerste duel in de kwalificatiecyclus in aanloop naar het WK 2022. Van de Beek lijkt tegen de Turken niet op een basisplaats te kunnen rekenen. Frenkie de Jong en aanvoerder Georginio Wijnaldum hebben normaliter sowieso een basisplaats. Voor de derde plek gaat de strijd tussen Davy Klaassen en Marten de Roon.

gerelateerd