Kökcü met Turken tegen Nederland: "Kunnen gelijk signaal geven"

Kökcü met Turken tegen Nederland: "Kunnen gelijk signaal geven"

23 maart 2021 – Orkun Kökcü bereidt zich met de Turkse nationale ploeg voor op een van de meest bijzondere duels in zijn nog prille carrière. De twintigjarige middenvelder van Feyenoord neemt het woensdagavond in het teken van WK-kwalificatie op tegen Nederland, het land waar hij zijn opleiding genoot en diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen diende.

Kökcü hoopt Nederland in Turkije te verslaan. "We kunnen nu gelijk een signaal afgeven", aldus Kökcü in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Nederland en Noorwegen zijn sterke landen, maar het is ook weer geen heel ongunstige loting. We hadden het ook slechter kunnen treffen."

Kökcü koos vorig jaar al voor een interlandloopbaan in de Turkse nationale ploeg. "Ik heb als kleine jongen altijd met veel bewondering naar het Turkse voetbal gekeken", verklaart hij zijn keuze. "Ik was 7 jaar toen Turkije bij het EK van 2008 strandde in de halve finale tegen Duitsland. De verhalen over de derde plaats op het WK van 2002 ken ik natuurlijk ook. Turken zijn trotse mensen."

Komende zomer hoopt de middenvelder met de Turkse nationale ploeg deel te nemen aan het EK. Mogelijk kiest hij daarna voor een overstap naar het buitenland. "Daar ga ik pas over nadenken als het zover is", predikt hij vooralsnog rust. "Ik heb al vaker gezegd dat als zich voor mij een club meldt met een goed verhaal en een bod waar Feyenoord ook beter van wordt, kan ik me wel voorstellen dat ik ernaar ga luisteren. Uiteindelijk hoop ik in de Spaanse competitie te belanden."

gerelateerd