Madueke springt in bres voor Ihattaren: "Afschrijven is belachelijk"

23 maart 2021, 22:02

Noni Madueke begrijpt niets van de enorme kritiek die Mo Ihattaren dit seizoen te verduren krijgt bij PSV. Het negentienjarige toptalent lag al meermaals overhoop met coach Roger Schmidt en werd door enkele mensen zelfs alweer afgeschreven, nadat hij vorig seizoen zijn spectaculaire entree maakte. Madueke weet echter zeker dat Ihattaren snel weer de grote man wordt in Eindhoven.

Madueke en Ihattaren zijn leeftijdsgenoten en hebben een goede band. "Wij zijn heel close", vertelt Madueke in gesprek met Voetbal International. "Ik vind het belachelijk dat mensen Mo nu al afschrijven. Hij weet heus wel dat hij sommige dingen beter had moeten doen. Maar hoe Mo er in de media van langs krijgt, daar snap ik niets van. Hij is pas negentien jaar en het is duidelijk dat hij een moeilijke periode doormaakt. Mo heeft een jaar geleden zijn vader verloren. Dat doet iets met je."

Madueke is regelmatig onder de indruk van de kwaliteiten van zijn maatje. "Ik vind hem een geweldige speler en ik heb geen enkele twijfel dat hij goed zal zijn in de toekomst. Welk pad hij ook kiest, als hij zich focust, komt het helemaal goed. Hij is op dit moment een speler die veel vertrouwen nodig heeft. Van de trainer en de spelers om hem heen", aldus de Engelse aanvaller.

Madueke weet zeker dat Ihattaren tot een van de beste spelers ter wereld kan uitgroeien. "Hij heeft wat stapjes in zijn mentaliteit te zetten, als hij dat gaat doen, haalt hij de top. Pfff, Mo is zo ongelooflijk getalenteerd. Hij wil zijn potentie echt niet verkwisten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen