Koopmeiners zet knop om: "Prachtig om hier te zijn"

23 maart 2021, 19:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Teun Koopmeiners heeft zich neergelegd bij het besluit van bondscoaches Frank de Boer en Erwin van de Looi. De coaches van de KNVB besloten de captain van AZ naar het jeugd-EK te sturen, in plaats van een trip met het grote Oranje. Koopmeiners baalde van dat besluit, maar heeft de knop in zijn hoofd inmiddels omgezet.

Koopmeiners is eerlijk: liever was hij met het Nederlands elftal naar Turkije gereisd in plaats van naar Hongarije, waar Jong Oranje woensdag aan de groepsfase van het EK onder 21 jaar begint. "Dat zat in mijn hoofd", stelt Koopmeiners in gesprek met de NOS. "Natuurlijk wilde ik daar zijn. Maar nu ben ik alleen maar met de wedstrijd van morgen bezig. Ik vind het prachtig om hier te zijn."

Erwin van de Looi is dolblij met de veranderde denkwijze van Koopmeiners, die Jong Oranje aan goud moet helpen. "We hadden er al over gesproken aan de telefoon. Ik denk dat hij het heel goed verwoord heeft. Natuurlijk is hij heel teleurgesteld, dat mag ook. Maar toen hij kwam binnenlopen in het hotel zei hij: trainer, ik ben er nu, je kunt op me rekenen."

Koopmeiners en consorten dienen deze week de groepsfase te overleven, waardoor het zich plaatst voor de play-offs na het huidige seizoen. "De eindronde halen is niet alleen realistisch", aldus Koopmeiners. "Het is gewoon een eis. Zo simpel is het."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen