Van de Looi kiest Kjell Scherpen boven Justin Bijlow

Van de Looi kiest Kjell Scherpen boven Justin Bijlow

23 maart 2021 – Kjell Scherpen begint woensdag met Jong Oranje aan het jeugd-EK als eerste doelman. Dat heeft bondscoach Erwin van de Looi deze week besloten. De sluitpost van Ajax krijgt daarmee de voorkeur boven Feyenoord-doelman Justin Bijlow, die de laatste weken met blessureleed kampt en daarmee zijn plek onder de lat bij Feyenoord is verloren.

Dat maakte Van de Looi na afloop van de training met Jong Oranje bekend. Scherpen is dit seizoen tweede keuze achter Maarten Stekelenburg, maar komt geregeld in actie bij Jong Ajax. Van de Looi maakte volgens Voetbal International. met Bijlow de afspraak dat hij eerste keuze zou zijn als hij de laatste twee duels bij Feyenoord zou keepen. De Rotterdammer werd die duels juist gepasseerd, omdat hij dit seizoen kwakkelt met blessures.

VI meldt tevens dat voor Cody Gakpo drie duels in een week nog te veel is. De aanvaller van PSV maakte deze maand zijn rentree na maandenlang blessureleed aan zijn enkel. Teun Koopmeiners draagt dit toernooi hoogstwaarschijnlijk de aanvoerdersband. Sven Botman lijkt bovendien fit om te spelen, maar lijkt genoegen te moeten nemen met een plek op de reservebank.

gerelateerd