Droom komt uit: amateur Den Bosch tussen de Canadese sterren

23 maart 2021, 18:26

Voor Frank Sturing kan 2021 nu al niet meer stuk. De 23-jarige verdediger uit Nijmegen is voor het eerst opgeroepen in de selectie van het Canadese nationale elftal, het land waar zijn vader werd geboren. De speler van FC Den Bosch wordt daarmee ploeggenoot van Bayern München-revelatie Alphonso Davies.

Sturing gold jarenlang als groot talent in Nederland en maakte deel uit van diverse jeugdselecties. Na Jong Oranje kwam de klad echter in zijn loopbaan. Hij redde het niet bij NEC, waardoor hij koos voor een overstap naar FC Den Bosch. De verdediger staat daar momenteel op amateurbasis onder contract. Sindsdien richtte hij zijn vizier volledig op een interlandloopbaan bij de Canadese nationale ploeg.

Het leverde hem in januari al een stageplek op, waarin hij blijkbaar de Canadese trainersstaf heeft overtuigd. Canada neemt het komende vrijdag op tegen Bermuda in strijd om WK-kwalificatie. Zondag wacht het bezoek aan de Kaaimaneilanden.

Sturing pendelt dit seizoen, mede door blessureleed, tussen de bank en de basis. De afgelopen maanden ontbrak de verdediger in de wedstrijdselectie. Sturing kon Den Bosch daarom niet behoeden voor de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen