Amnesty teleurgesteld in uitspraken De Boer en Wijnaldum

23 maart 2021, 15:36

Ook Amnesty International heeft de persconferentie ven het Nederlands elftal met bovenmatige interesse gevolgd. De mensenrechtenorganisatie zag Frank de Boer en Georginio Wijnaldum ingaan op de situatie in Qatar, maar is niet blij met wat de kopstukken van Oranje te zeggen hadden.

Het duo gaf aan dat een boycot niet de voorkeur heeft en dat spelers en staf de situatie onder de aandacht willen brengen tijdens het WK aldaar. Amnesty had liever gezien dat De Boer en Wijnaldum feller van leer waren getrokken tegen Qatar. "Er was opnieuw geen duidelijke oproep richting FIFA om te zorgen dat de arbeidsomstandigheden verbeteren", laat de organisatie aan Veronica Inside weten.

Via Twitter geeft Amnesty aan wat Oranje wel zou moeten doen. 'De KNVB, de staf en spelers kunnen van FIFA eisen dat ze Qatar per direct aanspreken dat uitbuiting van arbeiders moet stoppen: Bel/mail/schrijf de FIFA; spreek je publiekelijk uit; en voor iedereen: Steun en teken onze petitie.'

Lees hier wat Wijnaldum en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381999/frank-de-boer-komt-met-statement-over-omstreden-wk-in-qatar/,_blank,De Boer] zeiden over Qatar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen