Nederland
1 – 0
Oostenrijk

De Boer rekent niet op EK voor Van Dijk: "Het is kiele kiele"

De Boer rekent niet op EK voor Van Dijk: "Het is kiele kiele"

23 maart 2021 – Frank de Boer houdt in zijn voorbereidingen op het aanstaande EK geen rekening met Virgil van Dijk. De captain van Oranje is herstellende van een zware knieblessure en vecht zodoende een race tegen de klok. Jürgen Klopp gaf onlangs aan dat hij verwacht dat Van Dijk het EK niet gaat halen. De Boer reageerde dinsdag op die uitlatingen.

Hij kon wel begrijpen dat Klopp zei dat Van Dijk niet zal meespelen op het EK. "Als ik trainer van Liverpool zou zijn, dan kan ik goed begrijpen dat je in eerste instantie deze standpunten inneemt. Want je wilt geen druk op Virgil zetten", reageerde De Boer tijdens zijn perspraatje. De coach wilde de deur nog niet helemaal sluiten voor Van Dijk. "Hij gaat volgens plan en dat is altijd geweest dat het kiele kiele is. Hij heeft nog acht weken en of dat genoeg is, dat weet ik niet. Stel dat er een tegenslag komt, dan kan het al snel sowieso niet meer."

De Boer gaf aan dat hij niet rekent op Van Dijk, maar dat hij uiteraard wel hoopt dat de sterkhouder erbij is in de zomer. "Ik ben blij dat hij op de goede weg is en alles wat hij kan bijdragen aan Liverpool en eventueel aan ons, kan een bonus zijn. Ik reken er niet op op dit moment, maar als het wel zo zou zijn dan zou het fantastisch zijn. Hij moet het zelf doen."

gerelateerd