Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Frank de Boer komt met statement over omstreden WK in Qatar

Frank de Boer komt met statement over omstreden WK in Qatar

23 maart 2021 – Frank de Boer heeft dinsdagmiddag op zijn persconferentie richting de eerste WK-kwalificatiewedstrijden een statement gegeven over het WK in Qatar. Nog voor de eerste vragen waren gesteld, nam de bondscoach van het Nederlands elftal het woord.

"We weten allemaal dat de kwalificatie van het WK gaat beginnen. De meest aandacht gaat uit naar of we daar moeten spelen. Het is terecht dat die vragen gesteld worden. We weten allemaal wat daar is gebeurd en misschien nog steeds gaande is", begon De Boer zijn statement. "Iedereen heeft daar een mening over en iedereen is het erover eens dat het niet goed is."

De KNVB verklaarde maandag geen heil te zien in een boycot van het WK. Daar zijn de gastarbeiders in Qatar, om wie het te doen is, volgens de bond niet bij geholpen. De KNVB wil het WK juist aangrijpen om meer aandacht te vragen voor de situatie van de arbeiders. Door naar de eindronde te gaan, betrokken te blijven en druk uit te oefenen op de regering in Qatar kunnen hervormingen plaatsvinden, zo klonk het.

"De KNVB heeft een duidelijk statement gemaakt en was het zeven jaar geleden ook niet eens dat het toernooi daar zou worden gehouden. Het is er wel naartoe gegaan en nu, zeven jaar later, begint onze kwalificatie. Als we ons plaatsen, gaan we het proberen onder de aandacht te brengen. Het is een delicate kwestie. Laten we hopen dat de KNVB en andere landen iets kunnen veranderen en het onder de aandacht kunnen brengen. Wat er nu gebeurt, raakt iedereen."

gerelateerd