Oranje of Turkije? Kadioglu twijfelt over interlandkeuze

Oranje of Turkije? Kadioglu twijfelt over interlandkeuze

23 maart 2021 – Ferdi Kadioglu maakt deel uit van de 23-koppige selectie van Jong Oranje voor het EK Onder-21, maar weet nog niet of hij in de toekomst ook voor het grote Oranje wil uitkomen. Als zoon van een een Turkse vader en een in Canada geboren Nederlandse heeft de 21-jarige middenvelder liefst drie keuzes, waarvan Nederland en Turkije de belangrijkste opties zijn.

"Het is een moeilijke keuze. Ik ben aan het begin van het seizoen benaderd door Turkije en heb onder meer met de bondscoach gesproken (Senol Günes, red.). Ze willen mij er graag bij hebben, maar ik heb bedenktijd gevraagd. Ik ben er nog niet uit. Ik wil er goed over nadenken, want de keuze zal bepalend zijn voor de rest van mijn carrière", vertelt Kadioglu in een interview met De Telegraaf.

Kadioglu voetbalt sinds enkele jaren in Turkije. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap van NEC naar Fenerbahçe, waar hij met enkele Turkse internationals speelt. Turkije, de komende opponent van het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie, heeft volgens Kadioglu een sterk elftal. "Ze hebben zich in een poule met wereldkampioen Frankrijk als groepswinnaar geplaatst. Dat geeft aan hoe sterk ze zijn."

Oranje kan de borst natmaken, denkt de middenvelder. "Het is een mix van ervaren spelers en een paar zeer grote talenten. Merih Demiral speelt bij Juventus, Cengiz Ünder en Caglar Soyuncu komen uit voor Leicester City en Ozan Kabak voor Liverpool. Maar ook aanvoerder Burak Yilmaz van Lille en Hakan Calhanoglu van AC Milan staan bij topclubs onder contract."

De wedstrijd in het Atatürk-stadion wordt woensdag zonder publiek gespeeld, wat niet in het nadeel van Oranje is. "De Turkse fans zijn van een ander niveau. Enorm fanatiek, ze maken constant lawaai en kunnen de ploeg echt op sleeptouw nemen. Het is niet fijn om daar in een vijandig stadion te spelen."

gerelateerd