Brobbey hield geen rekening met oproep Jong Oranje

22 maart 2021, 20:21

Bondscoach Erwin van de Looi maakte vorige week de 23-koppige selectie van Jong Oranje voor het EK Onder-21 bekend. Brian Brobbey was een van de meest opvallende namen in de selectie. De veelbesproken spits van Ajax was behoorlijk verrast toen hij erachter kwam dat Van de Looi hem had opgeroepen.

"Ik had er eerlijk gezegd geen rekening mee gehouden", vertelt Brobbey voor de camera van de NOS. Heel vreemd was het niet dat de jonge spits er geen rekening mee hield dat Van de Looi hem mee zou nemen naar Hongarije. Hij was immers nog nooit opgeroepen en heeft bovendien nog maar weinig ervaring op het hoogste niveau.

De laatste weken krijgt Brobbey daarentegen steeds meer speeltijd bij Ajax. Afgelopen weekend tegen ADO Den Haag startte hij in de basis en maakte hij zijn vijfde doelpunt in de Amsterdamse hoofdmacht. "Het gaat allemaal snel en het gaat ook goed, als ik eerlijk ben", aldus Brobbey, die komende zomer naar RB Leipzig verkast. "Wanneer ik voor mezelf de keuze definitief heb gemaakt? Een paar weken geleden."

Natuurlijk droomt Brobbey van het grote Oranje, maar de jonge aanvaller vindt het te vroeg om het daarover te hebben. "Ik doe gewoon mijn ding en dan zie ik het wel."

Lees ook: Brobbey wilde blijven na Lille-uit: "Ik zei: ik blijf

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen