Kluivert: "Wij horen bij de ploegen die iets moois kunnen bereiken"

22 maart 2021, 17:50

Justin Kluivert is ervan overtuigd dat Jong Oranje hoge ogen kan gooien op het EK. De Nederlandse beloften zijn maandag afgereisd naar Hongarije voor de groepsfase van het toernooi. Het doel is duidelijk: de groep met Roemenië, Hongarije en Duitsland moet worden overleefd, zodat er in mei kan worden meegestreden om de eindzege.

Na een bijna vlekkeloze kwalificatie is Nederland een van de favorieten voor de Europese titel, maar er zijn meer sterke landen. "Er doen goede landen mee: Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal en wij horen ook bij de ploegen die iets moois kunnen bereiken", zegt de aanvaller van RB Leipzig tegen Voetbal International.

"Ik denk dat wij zeker in de top mee kunnen, daar heb ik veel vertrouwen in. Ik weet dat we daar ook horen. Daarom is het belangrijk om deze drie wedstrijden te winnen en om door te gaan. Wie weet kunnen we dan de beker aan het einde optillen. Als ik naar dit team kijk, vind ik dat dat zeker mogelijk is. Het moet ons doel zijn en dat is het ook", gaat hij verder.

Met Jong Oranje hoopt Kluivert zijn eerste prijs sinds de overstap naar de senioren te pakken. "Dat zou heel speciaal zijn. Een EK winnen met je land is prachtig. Ik heb met Oranje Onder-17 ooit de halve finale gehaald, maar dit is wel iets anders, dit is mannenvoetbal. Ik vind het heel interessant om te zien hoe we het als team gaan doen. We hebben er hard voor gewerkt. Nu gaat het om het echie, ik heb er zin in."

Lees ook: Goed nieuws Jong Oranje: Botman fit genoeg voor EK

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen